My photo
Människorättsjurist och riksdagsledamot för Folkpartiet Liberalerna i Göteborg. Är bostadspolitisk talesperson för FP. Brinner även för integrationsfrågor, rättspolitik och utrikespolitik. För kontakt: robert.hannah@riksdagen.se och 0739-159424 Pressekreterare Ylva Westlund 0708 54 90 52 ylva.westlund@riksdagen.se

Monday, September 30, 2013

Nu är det slut på lögnerna

Nu är det slut på lögnerna, så heter Helsingborgs Dagblads artikel där Robert intervjuas om hedersförtrycket under sin uppväxt. I artikeln står det bl.a. om hur Robert skyfflat undan sin sexuella läggning för rädslan att bli utsatt för förtryck. Det står också om hur Robert flyttar från Göteborg till Stockholm och öppnar upp sig i Stockholm och gömmer sig i Göteborg. Det står: 
"i andras ögon, inte minst släktens, var Robert Hannah ett skrytämne. Dubbel juridikexamen, folkpartistisk politiker med bostadsrätt i Bromma. I egna ögon var han en kluven identitet, en person som inte gick att svetsa samman. Som assyrier i Göteborg och bög i Stockholm.
-Jag blev politisk aktiv för att jag ville hjälpa hbtq-personer med invandrarbakgrund och andra utsatta grupper. till slut kom jag till punkten då jag var tvungen att komma ut.
En varm dag i somras reste han hem till sin mamma med den redan färdigskrivna debattartikeln som han beslutat sig för att publicera. Mamman läste och höll med om vartenda ord. Men hon var rädd."

Sharoken Hanna

1 comment:

  1. Äntligen sätter någon ord å mina tankar! Tack! När jag din DN artikel publicerades fick jag flera sms av vänner som skrev "Du är inte ensam läs .." Det konstiga är att jag förlorade en bror 1990 som hette precis som du...Jag är så tacksam för det du skrev hoppas att flera vågar! Jag vet inte när jag kommer att spricka och komma ut för resten av släkten...Ta hand om dig! .. och TACK ännu en gång!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.