My photo
Människorättsjurist och riksdagsledamot för Folkpartiet Liberalerna i Göteborg. Är bostadspolitisk talesperson för FP. Brinner även för integrationsfrågor, rättspolitik och utrikespolitik. För kontakt: robert.hannah@riksdagen.se och 0739-159424 Pressekreterare Ylva Westlund 0708 54 90 52 ylva.westlund@riksdagen.se

Thursday, August 22, 2013

Robert och Oby Hannah på intervju med Lotta Bromé på P4 Extra

Robert och hans storebror Oby var på intervju med Lotta Bromé på P4 Extra idag.
Under intervjun frågade Lotta Bromé om ordet homosexualitet finns i det assyriska språket svarar Robert "Det kan vara så att det finns, jag känner inte till det och har aldrig hört det. När jag har pratat med assyrier som har ringt mig och velat ge mig glädjerop som pratat assyriska med mig så har dem inte kunnat ordet utan sagt det på svenska."
Lotta pratade också om hur Robert skrivit att han har böjt sig för hedern och att hans mamma är det största offret för hans sexuella läggning idag. När Lotta frågade om varför det är värst för hans mamma svarade Robert "Min mamma har till skillnad från mig, jag har flyttat till Stockholm, jag har skapat mig ett eget liv. Min mamma är kvar i Göteborg, hon är djupt troende, hon vill gå till kyrkan och hon vill vara med i gemenskapen till skillnad från vad jag har valt dem senaste tio åren. Folk vänder sig till henne för att hon då ansvarar för mig."

Sharoken Hanna

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.