My photo
Människorättsjurist och riksdagsledamot för Folkpartiet Liberalerna i Göteborg. Är bostadspolitisk talesperson för FP. Brinner även för integrationsfrågor, rättspolitik och utrikespolitik. För kontakt: robert.hannah@riksdagen.se och 0739-159424 Pressekreterare Ylva Westlund 0708 54 90 52 ylva.westlund@riksdagen.se

Monday, March 18, 2013

Ask och Billström representerar inte mig

Ask och Billström representerar inte mig!

Beatrice Ask (M) och Tobias Billström (M) må tillhöra Alliansen. Men deras bristfälliga åsikter representerar inte mina värderingar eller mitt parti: Folkpartiet.

Folkpartiet står på de svaga och utsattas sida. Självklart ska barn till papperslösa ha rätt till utbildning. Självklart ska dessa ungdomar och deras föräldrar ha rätt till sjukvård, i yttersta fall handlar det om deras rätt till liv. Billström kan inte ha mer fel. Papperslösa är inte rättighetslösa bara för att de inte har uppehållstillstånd. Mänskliga rättigheter gäller alla och alltid, oavsett juridisk status!

Ask är inte mycket bättre. Självklart har inte polisen rätt att misstänka varje blatte för att vara illegal. I Sverige är vi alla lika inför lagen, blattar är inte andra klassens medborgare. Jag har själv varit drabbad ett antal gånger på Landvetter och Arlanda. Det är inte direkt inkluderande att välkomnas hem till Sverige av fem poliser med schäferhundar som vill att man ska bevisa sin svenskhet.

Moderaternas försök att verka invandringsvänliga och icke-diskriminerande är falska. Deras främsta företrädare i invandringsfrågor vill minska "volymerna" av invandrare och pekar på att det inte är "blonda och blåögda" som gömmer papperslösa. Deras justitieminister försvarar en hänsynslös jakt på papperlösa på tunnelbanan. Men samtidigt har polisen aldrig någonsin knackat på min familjs dörr fastän att vi under min uppväxt i flera omgångar har haft släktingar boende hos oss och som stannade kvar flera år efter att de hade fått avslag. Var finns rimligheten där? Och var finns mänskligheten i Moderaternas politik?

Folk hävdar ibland att det inte gör någon skillnad mellan att rösta på Moderaterna och Folkpariet. Det kan inte ha mer fel. Rösta på Folkpartiet om du vill ha en fortsatt borgerlig politik men med ett hjärta, en liberal kompass och respekt för enskilda individer. Då kanske vi får en migrationsminister och en justitieminister som har respekt för svaga människors situation och som förstår mänskliga rättigheter.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.